САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СНС ДИМИТРОВГРАД

Неуспео покушај цинизма ДС

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 07.03.2014.

Малициозна саопштења Демократске странке, нажалост, неће променити чињеницу да су ДС и њен председник, Драган Ђилас, у периоду док су водили град Београд, увели велики број градских предузећа у тешко стање, нагомилали дугове града Београда на скоро милијарду евра и сваким даном постајали све богатији, док су грађани Београда постајали све сиромашнији.

Без обзира на неуспео покушај цинизма и духовитости Демократске странке, чињеница јесте да је за само четири месеца, Привремени орган града Београда успео да реши велики број нагомиланих проблема, који су мучили Београђане.

Град је, по први пут, усвојио нови буџет, без динара задужења, и тиме зауставио даље задуживање Београђана. Обезбеђена су средства за изградњу фабрике воде „Макиш 2“, чија је изградња стала док је Ђилас био градоначелних, као и средства за завршетак прве фазе изградње „Велетржнице“.

Привремени орган довео је до краја поступак враћања „Бус плуса“ Београђанима, покренуо поступак јавно-приватног партнерства за четири подземне гараже, чиме се олакшава паркирање у граду, као и за решавање проблема депоније у Винчи, која је до сада била велики еколошки проблем. Први пут у историји Београда омогућено је да грађани могу да прате своје предмете из урбанизма и грађевинских пројекта на сајту, што Драгану Ђиласу није пало на памет за пет година, чиме је смањена корупција, а повећана је транспарентност и ефикасност рада управе. За само четири месеца решено је 10 црних тачака испред школа, а Драган Ђилас је за пет година уредио само 15.

Српска напредна странка очекује да ће Београђани 16. марта, у великом броју, изаћи на изборе и да ће подржати политику да Београд воде поштени, одговорни и пристојни људи који се неће бринути о себи и својим џеповима, већ ће водити Београд у правцу комунално уређеног града, у коме су сви грађани једнаки и пред законом, и имају једнаку шансу да боље живе.

Приоритет Српске напредне странке у Београду биће запошљавање људи, довођење инвеститора, изградња кроз велике инфраструктурне пројекте, који неће бити узимани из кредита и буџета, како је то радио драган Ђилас, већ довођењем страних инвеститора који могу да пруже нови квалитет нашем граду.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ