Вести

МИХАЈЛОВИЋ : ЧУВАМО СНС, А ТИМЕ И ДРЖАВУ СРБИЈУ

Потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да је странка база и да ако се не води рачуна о странци не може ни о држави и подвукла да на јучерашњој седници Председништва СНС није било речи о парламентарним изборима.

"На крају крајева чувамо сопствену кућу, странку и самим тим чувамо и државу, а нормално је да они који не могу да прате ту политику у било ком смислу, да ли сарађују због неких других интереса са киминалцима, као што сам рекла, или просто раде само за себе и не воде рачуна о сопственој држави - за такве нема места у СНС", рекла је Михајловић новинарима на Вождовцу.

Она је, на питања да прокоментарише састанак Председништва и одлуке које је оно донело рекла да је веома задовољна тим одлукама и да сматра да мора да се направи ред свуда.
"Као што правимо ред у држави, тако морамо да правимо ред и у нашој странци, не у смислу да склањамо него да помогнемо и отворимо простор за оне који желе да раде", рекла је она и додала да СНС броји више од 350.000 чланова и да је намера да се направи простор да и они који су негде са стране имају прлику да раде како би били ефикаснији.

На питање да ли је то својеврсна контрола унутар странке пред евентуалне парламентарне изборе Михајловић је подсетила да је СНС показала да стално прави контроле унутар сопствене странке.
"Није ово први пут, правили смо контролу рада министара, контролу председника општина, директора и ми ћемо брзо изаћи са именима оних директора који то више неће бити, председника општина који то више неће обављати, изаћи ћемо чак и из власти у неким општинама...", рекла је потпредседница СНС.

Према њеним речима, то је неуобичајено за српски политички живот, али стоји чињеница да СНС претходних годину дана поставља неке другачије и нове стандарде.
"Верујем да ће за годину дана то бити нормална ствар и да ће за годину можда и друге политичке партије да се баве више сопственом странком", рекла је она.

Она је одбацила све спекулације да се на седници Председништва разговарало о парламентарним изборима.
"Није било приче о парламентарним изборима. Као што сам рекла мој став као члана странке, као грађанина Србије, јесте да бих стварно волела што пре да имамо изборе, али заиста о томе нисмо разговарали.