Вести

МИХАЈЛОВИЋ: НЕ ТРЕБАЈУ НАМ ИЗБОРИ, НАЈЈАЧИ СМО

Зорана Михајловић је гостујући на РТС рекла да су за сада једино извесни избори у Београду и да ће, уколико буде ванредних парламентарних избора, кандидат напредњака за премијера бити њихов лидер Александар Вучић.

"Српској напредној странци можда уопште избори не требају - ми смо најјача странка, поверење грађана у СНС расте из дана у дан што је реткост. За сада је потпуно јасно да ћемо имати изборе у Београду, јер је Драган Ђилас изгубио већину пошто је практично приватизовао град са својим пријатељима и познаницима и изгубио поверење коалиционих партнера", рекла је Михајловић. 

Она је оценила да реформе морају да буду брже, као и да је актуелна влада урадила много тога што друге пре ње нису, а СНС ће, како је додала, разговарати на седницама било Председништва, било Главног одбора, да ли ће Србија ићи на ванредне парламентарне изборе. 

Михајловић је поновила да је један од разлога за расписивање избора убрзавање реформи. 

Говорећи о ситуацији у Београду, Михајловић је рекла да је за њу питање хоће ли грађани приватизован Београд и Драгана Ђиласа и његове фирме или одговорну власт, а навела је и да се на тим изборима гласа за листе и да ће СНС изаћи са тимом за вођење града.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић изјавила је вечерас да ће грађани Ужица најкасније за три недеље добити воду за пиће.

Михајловићева је гостујући на Радио-телевизији Србије казала да је влада формирала тело које покушава да реши што пре тај проблем.

"Грађани Ужица морају што пре да добију воду...Ово што се догодило у Ужицу резултат је дугогодишњег немара према животној средини", рекла је Михајловићева и додала да ће грађани најкасније добити воду за две до три недеље када се заврши цевовод.

Она је додала да је њено министарство прво одреаговало када су се на језеру у Ужицу појавиле токсичне алге и да су сви у ланцу одговорности, осим Министаства енергетике заказали.

"Већ сам рекла да су у том ланцу сви направили пропуст сем Министарства енергетике", нагласила је Михајловићева.