Вести

Михајловић: Обезбедићемо пристојан живот за све грађане

Потпредседница СНС и носилац страначке листе на престојећим градским изборима, проф. др Зорана Михајловић поручила је данас да је избор СНС гаранција да ће Београд после избора водити озбиљан тим који ће се бавити не само економијом и стварањем повољног окружења за инвеститоре, него и амбијентом у коме ће сви Београђани имати пристојан живот.

"СНС ће одговорно водити Београд стварајући амбијент у којем ће и млади и пензионери имати добар живот. Ово је шанса да грађани гласају за себе, јер исто онако вредно како смо радили у Влади Србије радићемо и у Београду", рекла је Михајловић на дебати у организацији портала "Истиномер", под називом "Да се не лажемо".

Михајловић је истакла да СНС жели да Београд постане развојни центар и да се оснажи економија у престоници и то не само кроз пројекат "Београд на води", већ и кроз покретање малих и средњих предузећа.

Она је рекла да је, према подацима Привременог органа града Београда, укупна задуженост главног града данас 960 милиона евра, али да је тај орган успео за кратко време да консолидује јавне финансије у граду и, чак, покрене одређене пројекте.

Као један од очигледних примера лошег управљања, Михајловић је навела систем наплате услуга јавног превоза системом "Бус плус", који је без икаквог разлога био поверен приватној компанији. Како је објаснила, град сада намерава да то предузеће врати под своје окриље, онако како је систем наплате у "Паркинг сервису" у стопроцентном власништву тог комуналног предузећа.

„За време претходне власти, један човек је "приватизовао" Београд и богатио се док је већина грађана сиромашила“, рекла је Михајловић и обећала да ће, победом СНС у Београду, бити спречено да се понове проблеми који су постојали за време бившег градоначелника Драгана Ђиласа.

Михајловић је додала да ће, поред реализације великих пројеката, попут „Београда на води” и развоја и малих и средњих предузећа, један од приоритета власти коју буде предводио СНС бити социјална политика.

Упитана да ли подржава одржавање “Параде поноса“, Михајловић је одговорила потврдно, под условом да безбедносна процена буде позитивна.

Михајловић је потврдила и да ће ускоро, после седнице Надзорног одбора "Ер Србије", грађани моћи да виде уговор потписан са "Етихадом" и најавила да ће сви други пројекти као што је "Београд на води" бити транспарентни.

“Овај пројекат ће се реализовати фазу по фазу, а уз велике пројекте, ићи ће и мали. Прва фаза ће коштати 200 милиона евра и тај износ неће плаћати Београђани", рекла је Михајловић.

Извор

http://www.sns.org.rs