Вести

Михајловић: Тајкунски начин живота више неће бити могућ

Потпредседник Српске напредне странке прoф. др Зорана Михајловић истакла је да ће приоритет у наредном периоду бити развој Србије, економија и отварање нових радних места и поручила да тајкунски начин живота у Србији више неће бити могућ.

"Наш задатак након избора јесте да створимо амбијент да се улаже у Србију, да се задрже радна места , отваре нова, да идемо ка ЕУ, али да не престанемо да се боримо против криминала и корупције", истакла је она приликом обиласка градског изборног штаба СНС у Пожаревцу.

Михајловићева је казала да Србији нису потребне ни тајкунске приватизације, ни Мишковић, Ђилас и њихов начин рада, као ни систем који су створили да се они, односно мала група људи, богате док цела Србија сиромаши.

Тако је било до пре 18 месеци, подвукла је она, додајући да СНС обећава да у Србији након 16. марта више неће бити тако.

"Наш задатак и обећање СНС, као свих људи који су одговорни за оно што раде, јесте да учинимо максимум напора да се у Србији што више ради, да имамо подршку грађана и заједнички радимо на отварању нових радних места", поручила је Михајловић.

Према њеним речима, у протеклом периоду урађено је много тога, и у времену пред нама треба да се направе даљи значајни кораци како би млади остали у земљи и имали могућност да се запосле.

Поводом тврдњи Демократске странке (ДС) да су приче СНС о инвестицијама обмана грађана, Михајловић је казала да "играрије са бројкама Драгана Ђиласа не могу да промене стање које је он оставио у Београду и ДС у Србији".

"Ђилас и слични тајкуни су се богатили. Њихови рачуни у компанијама су били све већи. За пет година је Ђиласова фирма повећала профит са три милиона на 12 милијарди динара. Ми тако нећемо да радимо у будућности. Оставили су нам дуг у Београду, нису успели да отворе нова радна места, да створе амбијент за нове инвестиције", подвукла је она.

Михајловићева је изразила уверење да такав тајкунски начин живота више неће бити могућ. "Идемо да отварамо нова радна места да створимо амбијент да долазе домаћи и страни инвеститори и да можемо да се похвалимо крајем 2014. да сваки грађанин осећа бољитак", закључила је она.

Извор:http://www.sns.org.rs/