Вести

Михајловић: Зајам УАЕ сигнал за долазак инвестиција

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је данас да је зајам Уједињених Арапских Емирата сигнал за долазак великих инвестиција у Србију.

"Зајам Уједињених Арапских Емирата је сигнал за долазак великих инвестиција у Србију. 'Београд на води' ће кренути, кренуће измештање пруге. Београд ће бити један грађевински центар, тренутно за изградњу 'Београда на води'", казала је Михајловићева за телевизију Пинк.

Она је рекла да и приликом изградње "Београда на води" мора да се води рачуна о онима који су социјално угрожени. "Привремено веће Београда нашло је начин да пензионерима који имају пензију испод 20.000 динара исплати додатак, јер је ситуација у економији генерално тешка", додала је министарка енергетике, развоја и заштите животне средине у оставци.

Упитана о томе зашто Српска напредна странка нема једног кандидата за градоначелника Београда, него се говори о тиму људи, она је рекла да је то "покушај да се грађанима објасни да не мора један човек да буде везан за град".

"Наш покушај је да објаснимо грађанима да на челу Београда не буде један човек, да не мора један човек да буде везан за град. Има пуно људи на нашој листи који могу да буду први. За грађане је важно хоћемо ли изаћи из проблема, да град функционише и да се развија", навела је Михајловићева.

Говорећи о коалицији с другим политичким странкама, она је рекла да СНС "свакако неће владати сами, јер без политичког консензуса нема реформи".

Извор: http://www.sns.org.rs