Вести

Мировић: Постоје инвестиције за улагања у 35-40 предузећа

Већ сада постоје инвестирори који су заинтересовани за улагање у 35-40 предузећа која су у фази реструктурирања, од 153 колико их је званично регистровано, рекао је потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић. Мировић је као предузећа која би могла да буду очувана навео "Прву Петолетку", "Петар Драпшин", "Застава камионе" као и пољопривредне комбинате у Војводини.

Такође, према речима потпредседника СНС, има интересовања и за Железару Смедерево. "Велики број предузећа се одржава у животу да би се одржали минимални услови за понуду према будућем инвеститору. Раније је дозвољавано преко аукција да "прљави инвеститори" уђу у та предузећа, а сада је идеја да само првокласне компаније које имају тржиште и производ уђу у те фирме", истакао је функционер СНС.

Мировић је навео фирму "Амкодор" из Белорусије као потенцијалног инвеститора за део "Прве петолетке", инвеститоре из Кине за "Застава камионе", додавши да би ако постоји добра понуда за продају "Телекома" и прецизан план шта ће се радити с тим средствима, он могао да буде продат.

Избор

http://www.sns.org.rs