Вести

Одржани избори ОО СНС Димитровград

Изборна Скупштина општинског одбора СНС одржана је дана 13.05.2015 године са почетком у 18.00 часова у просторијама ЕОЦ – а СЦ Парк у Димитровграду. Присутнима се на почетку рада обратио повереник СНС – а Димитровград др Владица Димитров. Поздравио је све присутне делегате скупштине Српске напредне странке Димитровград  присутне госте и новинаре  новоизабраним председнима месних одбора честитао на избору и пожелео успех у раду и позвао све присутне да поздраве химну Српске напредне странке. После интонирања химне ТАМО ДАЛЕКО прешло се на радни део изборне скупштине.

Председавајући др Владица Димитров објаснио је присутним делегатима начин гласања да у матерјалу који су добили у фасциклама имају картончиће на којима пише   ЗА ,  ПРОТИВ  И  УЗДРЖАН  и да се гласа подизањем једног од њих у зависности како делегат гласа. Када су констутионисана радна тела, председавајући је предложио дневни ред:

1.Образовање верификационе комисије

2.Подношење извештаја о раду повереника општинског одбора СНС Димитровград

3.Обраѕовање изборне комисије

4.Избор предсеника општнског одбора

Након изјашњавања јавним гласањем председавајући је констатовао да је донета одлука о прихватању дневног реда.

Др Владица Димитров као повереник општинског одбора СНС Димитровград поднео је делегатима скупштине Српске напредне странке у Димутровграду извештај о раду у протекле две године колико се налази на функцији повереника истакавши све резултате које је он као повереник и повереништво генерално постигло у том периоду, Осврнуо се на ситуацију у којој је затекао одбор маја 2013 када је именован за повереника и повукао паралелу у каквом је стању одбор данас нагласивши да Је број чланова странке са 226 колики је био маја 2013 године до данас повећан вишеструко и данас странка у Димитровграду броји преко 800 чланова да је странка добила 43 % гласова на парламентарним изборима, а одбор у Димитровграду Народног посланика у Народној скупштини Републике Србије , да имамо власт у општини Димитровград и још много успешних акција иза себе у протекле две године почевши од акције да вратимо лекаре специјалисте у дом здравља у Димитровграду па до акције замене азбестног крова на вртићу ЛЕПТИРИЋ.

 

Изборну скупштину је чинило 25 делегата, а било је присутно 24, односно 96%. Пошто је др Владица Димитров био једини кандидат за председника, присутни чланови су се изјаснили да гласање за председника буде јавно. За др Владицу Димитрова гласало је 24 делегата, односно 100 % присутних делегата.

По проглашењу резултата гласања од стране изборне комисије др Владица Димитров је постао нови председни ОО СНС Димитровград. Присутнима у сали ЕОЦ-а обратио се нови председник, захваливши се на указаном поверењу, захваљујући се и присутним гостима на изборној скупштини од којих је примио честитке.

Подсетимо да у нешто раније 27.04.2015. године одржани избори за предсенике месних одбора ОО СНС Димитровград и делегате за изборну скупштину.

Председници месних одбора:

МО 1 Димитровград 1: Вера Васов; МО 2 Димитровград: Дејан Дејанов; МО 3 Димитровград: Милан Андрејевић; МО 4 Димитровград: Владан Димов; МО Жељуша: Жан Цоневић; МО Белеш: Слободан Димитров; МО Гоин Дол: Ирена Пејчев; МО Градиње: др Иван Станчев; МО Лукавица: Милан Петров; МО Бурел и Дерекул: Срђан Савов; МО Висок и Забрђе: Слободан Колев.