Вести

Покрет "Вршачка регија" подржава листу СНС

ВРШАЦ - Српска напредна странка и Покрет „Вршачка регија-европска регија“ потписали су данас споразум, којим тај покрет подржава листу СНС на предстојећим изборима, а потпредседник СНС Никола Селаковић поручио је да је потребно створити систем у коме ће владавина права и правна сигурност доћи на заслужен ниво и који ће од Србије створити повољнији амбијент за инвестирање.

Селаковић је, након потписивања споразума у Вршцу, рекао да многи градови и општине могу да се угледају на ту банатску општину како треба да се ради за грађане и како треба дугорочно и стратешки размишљати.

Он је уверен да ће преко СНС успети да се то „семе добре управе и бриге пренесе и у друге делове Србије“.

„До избора долази, јер у реформе и промене морамо да идемо брже и интензивније, оно што је СНС унела као свеж и нови ваздух на политичку сцену Србије први пут истински вођеном борбом против корупције и криминла, али не само због тога већ да би се створио систем у коме ће владавина права и правна сигурност доћи на заслужени ниво који ће од Србије створити повољнији амбијент за инвестиције како стране тако и домаће“, рекао је Селаковић.

Како је нагласио, онако како се та странка у влади борила против корупције и криминала, тако мора да се бори и за свако радно место и сваки динар и евро инвестиција који Србију не смеју да заобиђу.

Потпредседник СНС је указујући да Вршац многима може бити пример како треба радити, навео да је та општина умела, можда и најбоље у Србији, да привуче средства и инвестиције из ИПА прекограничних пројеката.

„Заједно ћемо бити заступљени на републичким парламентим изборима, заједно ћемо подржавати ону политику коју је СНС спроводила у протеклих годину и по дана, а које су заједно Покрет вршачка регија и СНС овде у Вршцу показале“, рекао је Селаковић. 

Наводећи да Вршац још нема статус града и поред тога што има већи број становника и бољи географски положај од многих других градова у Србији, Селаковић је рекао да Вршац заслужује тај статус.

„Од ЕУ сте били препознати као добри за инвестиције, успели сте да оправдате сваки евро инвестиција који је дошао, а нисте били препознати од своје државе и то мора да се промени. Такав положај Вршцу ће допринети да се боље развија, а ми као странка која се на републичком нивоу припрема да преузме одговорност за даље спровођење реформи и унапређење Србије и друштва, а посебно привреде и економије препознали смо оно што Покрет у Вршцу ради“, навео је Селаковић.

Председник Покрета Чедомир Живковић рекао је да је тај покрет свестан да као група грађана оформљена пре 10 година не може своје циљеве да оствари без подршке велике странке каква је данас СНС.

Он верује да ће СНС бити стожер будуће владе и да ће кроз ту сарадњу, која је, како је рекао, искрена заједно доћи до остваривања важних циљева.

„Зато ће Покрет подржати листу СНС“, рекао је Живковић, који је додао да је Селаковић препознао да Вршац има пуно предности и да представља центар региона и да заслужујемо статус града.

Извор: http://www.sns.org.rs