Вести

Селаковић: Борба против корупције представља симбол СНС-а у претходних годину дана

Министарство унутрашњих послова Србије означено је као коруптивно због великог броја људи који су у њега дошли "ради ухлебљења", изјавио је функционер СНС Љубиша Милановић.

Милановић и потпредседник СНС-а Никола Селаковић посетили су штандове страначких активиста у београдској општини Звездара, и том приликом казали новинарима да борба против корупције представља "симбол СНС-а у претходних годину дана".

Селаковић је оценио да је та странка у претходном периоду показала да "није све исто" као пре њеног доласка на власт, и да ће СНС након избора 16. марта представљати још већи "замајац промена и реформи".

Милановић је оценио да рад српске полиције "прате многи проблеми" и да ће напредњаци учинити све да у МУП-у "на површину избију млади, некорумпирани људи, заједно са старијим људима који ће их водити".

"Полиција је постала спор механизам зато што су нагомилани људи на одређеним местима где немају функцију и не раде део који треба да раде.Полицију чини оперативан рад, а не седење у канцеларији, скидање вести из новина и бављење њима", казао је Милановић.

Никола Селаковић је истакао да је осим борбе против системске корупције такође важна и борба против "свакодневне корупције, с којом се сусреће готово сваки грађанин у Србији".

"Један од начина како смо то радили до сада јесте и законодавна активност. Закон о прекршајима почеће да се примењује од 1. марта, и то је закон који ће сузбијати корупцију на нивома где грађанин, у потрази за здрављем, дозволом за рад и оним што му је свакодневна потреба долази у искушење да подмити некога", казао је Селаковић.

Он је додао да је у припреми нацрт Закона о инспекцијском надзору, и да ће се он наћи у сету закона које ће Скупштина Србије разматрати на пролеће.

Извор: http://www.sns.org.rs