Вести

Свом снагом у борбу против корупције, за радна места, свом снагом у реформе!

Драги пријатељи,

Налазимо се пред јако важним задатком – парламентарним изборима 16. марта. Од вас очекујем да тог дана јасно покажете да ли желите да Србија још снажније крене напред у реформе, или желите да тог дана о вашој судбини, и судбини наше деце, одлуче они због којих је Србија дотакла дно. Никада се нисам бавио лажним обећањима, улепшавањем стварности, а поготово то нећу сада да радим. Желим да наши људи коначно осете одговорност од људи којих их воде, и чују само истину, каква год она била, и колико год сурово звучала. Желим да заједничким снагама доведемо до покретања привреде, отварања нових радних места, запошљавања, бољег живота свих грађана Србије...

О раду Српске напредне странке говоре резултати, које смо постигли у предходних 18 месеци. Успели смо, иако то нико није очекивао, да за годину и по дана отворимо преговоре о чланству у ЕУ, повећали смо углед Србије у свету, данас смо неупоредиво угледнији и поузданији партнер свима, покренули смо бескомпромисну борбу против корупције и криминала и, за разлику од владавине неких других, данас је закон исти за све, без обзира на партијску књижиицу, и ко је коме пријатељ. 

Радили смо вредно и успели смо да доведемо значајне инвеститоре у изумрле индустријске центре, и планирамо да наставимо са оживљавањем привреде. Озбиљно смо решили да јачамо приватни сектор, јер он вуче државу напред. Почели смо са уштедама у јавном сектору, али морам да нагласим да никада, и ни под каквим условима, нећемо дирати пензије. Пензионери су изградили Србију, и нико нема права да им одузме оно што су поштено зарадили.

Наша идеја је да Српска напредна странка до краја јуна донесе 21 реформски закон, међу којима су закон о раду, стечају, државним службеницима... Ови закони створиће бољи пословни амбијент и привући људе да улажу у Србију. Све ове промене урадићемо у сарадњи са радницима, синдикатима и послодавцима. Највише ће се улагати у пољопривреду, аутомобилску индустрију, пољопривреду и ИТ сектор. Веома сам поносан на то што ћемо већ 10. марта видети први „мерцедес“ произведен у Србији, као и на то што смо пронашли стратешког партнера за „ФАП“. 

Многе генерације су деценијама маштале о спуштању Београда на реке, а ми смо успели, заједно са нашим пријатељима из Уједињених Арапских Емирата, визију да почнемо да спроводимо у дело. Пројекат „Београд на води“ покренуће целу Србију, биће ангажовано 100 домаћих фирми и компанија. Прве машине почеће да раде већ током маја, а радови ће бити завршени до 2019. године. За овај пројекат две водеће светске компаније уложиће три милијарде евра својих пара, а профит нико неће односити из Србије, него ћемо заједно делити.

Имамо огромну жељу да зауставимо оно што је годинама нагризало ткиво наше земље – не смемо да трошимо више него што зарадимо. Молим вас да не бројите минуте и секунде прековременог рада, јер сви морамо да радимо много више, и да свом снагом покренемо државу напред. За овакву визију Србије тражим вашу подршку.

Позивам вас, драги пријатељи, да свом снагом кренемо у борбу против корупције, свом снагом за радна места, свом снагом у реформе!

 

Александар Вучић

Београд, фебруар 2014.

 

СНС Информатор бр.12

Извор: http://www.sns.org.rs