Вести

Вучић: Циљ убедљива победа за спровођење реформи

"У сваком месту циљ мора да буде убедљива победа, али и да бринемо о људима у сваком месту у Србији и да покажемо да можемо да мењамо ствари", рекао је Вучић на конгресу СДПС у београдском Дому синдиката, истичући да је заједнички циљ две странке пристојна и нормална Србија, а да се у томе може успети само ангажовањем свих који том циљу могу да допринесу.

Такође, како је рекао, циљ је да као што је отворена борба против корупције и криминала и као што су отпочети преговори са ЕУ, на тај начин треба да се победе и све економске недаће и проблеми и избори другачији пословни амбијент.

Честитајући руководству СДПС на поновном избору,Вучић је навео да поштује све оно што ради лидер СДПС Расим Љајић и у прилог томе навео да је око заједничког изласка на изборе договор са Љајићем постигао за 30-40 секунди, јер је испунио све што је Љајић тражио.

Вучић је навео да се не слаже са онима који сматрају да су ствари за изборе готове, додајући да постоје они који намерно покушавају "да нас уљуљкају" и нагласио да је потребан велики рад и енергија.

И Љајић је рекао да на предстојећим изборима није потребна само победа него "велика победа", јер се, како је навео, лако може десити да се после избора сви удруже против њих, те да је зато потребан велики резултат.

Он је упозорио да не треба гледати и слушати истраживања јавних мњења, јер је једино меродавно истраживање - оно 16. марта

Љајић је позвао присталице и симпатизере да у следећих двадесет дана дају све од себе и "прошпартају Србијом" и да се боре као да је у питању борба за цензус.

"Хоћу да допринесемо не само великој победи, већ реформама које ће СНС и Александар Вучић да спроведу", рекао је Љајић.

Говорећи о ситуацији у привреди и друштву, он је поручио да се мора развијати предузетнички дух, а не службенички и да је зато потребно укидати привилегије функционера да би се показало да није исплативије радити у државној служби у односу на привреду.

Љајић је као приоритет навео економију и у том смислу апострофирао развој и улагања у аутомобилску индустрију, енергетику, ИТ сектор и пољопривреду.

Конгресу су присуствовали и потпредседник СНС Небојша Стефановић, као и председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић и председник Уније послодаваца Небојша Атанацковић.

Орбовић је рекао да је значајно како ће будућа влада водити реформе и поручио да нема реформи без људи.

Подсећајући да се ради на закону о раду, Орбовић је рекао да се нада да ће се без већих трзавица доћи до решења који ће задовољити интересе и радника и послодаваца.

"Имали смо велики борбу око закона о раду јер неки људи нису разумели шта значи социјални дијалог зато што сматрају да оног момента када дођу на место министра да су богом дани и да они само треба да реформишу ово друштво. Имали смо велику борбу и успели смо то позитивно да решимо захваљујући лидерима ове две партије", рекао је Орбовић, који је навео да двојицу лидера карактерише част, поштење, људскост и брига за грађане.

Он је навео да се СДПС и њен председник боре за људска права и запослене и да су њихове идеје блиске идејама за које се синдикати залажу, као и да поштује оно што Лајић ради будући да је стварао социјални дијалог и увек био спреман да буде на протесту и са радницима због чега му је уручио плакету захвалности.

Атанацковић је рекао да треба радити на повезивању синдиката, послодаваца и владе и поручио да у том договору заједно покушати да запосле незапослене.

Он је навео да се некада поносио да каже да је привредник, али да се после "тајкунских приватизација и приватизацја на линији криминала" сада понекад и не усуђује да каже да је председник Уније послодаваца.

Извор

http://www.sns.org.rs