Вести

Вучић: Да се не разликујемо по вери, већ по поштењу и раду

НОВИ ПАЗАР - Председник Српске напредне странке Александар Вучић поручио је вечерас у Новом Пазару да Србији нису потребни међунационални сукоби и трвења и да људи не смеју да се разликују по томе ко којој вери припада, већ само по томе ко је поштен, а ко лопов и ко ради више и успешније.

"Најлакше је произвести националне сукобе и трвења, али нама Бошњацима и Србима и никоме то није потребно, и никада неће бити потребно", поручио је Вучић на завршној предизборној конвенцији коалиције коју предводи СНС, а чији је део и СДПС Расима Љајића.

Лидер напредњака је рекао да то говори, јер зна како је и сам у прошлости грешио и како је мислио пре 20 година.

"Али живот паметне људе нечему научи, а они који нису паметни могу три живота да живе, ништа неће научити", рекао је Вучић.

Он је навео да је ненамерно направио проблем странци Расима Љајића у Новом Пазару, јер су њихови политички противници водили најгору негативну кампању, приказујући спотове са "стварима извученим из контекста пре 20 година".

"Ваљда нису могли да кажу да сам нешто украо или слагао, па су се вратили 20 - 30 година уназад фалсификујући све", рекао је Вучић.

Лидер СНС је навео да о својим политичким противницима неће да каже ниједну ружну реч, али не зато што их се плаши, већ, како је рекао, ћути "да им сачува образ од њихове срамоте".

Вучић је Новопазарцима поручио да зна да су их многи политичари обмањивали и да су у Нови Пазар долазили по гласове, а после су га заборављали, али да им он обећава да ће Нови Пазар после избора бити богатији.

Он је најавио да шеик Абдулах, брат шеика Мухамеда, сутра долази у Србију и остаје четири дана, да је већ разговарао с њим да управо у Новом Пазару улаже у болнице, али и отварање малих погона и фабрика, наводећи да у Новом Пазару не може да буде 60 одсто младих који су незапослени.

Захваљујући се Новопазарцима на дочеку, Вучић их је позвао да изађу 16. марта на изборе и изаберу европски пут Србије и бољи живот за себе и своју децу.

Председник СДПС Расим Љајић поручио је Пазарцима да ће ово бити плебисцитарни избори на којима ће се одлучивати да ли су за нормалан живот и на којима ће сви Срби и Бошњаци гласати за једну листу.

"Ово су први избори где ће људи рећи: морамо да живимо заједно, ујединило нас је сиромаштво, незапосленост и не можемо да живимо у прошлости", нагласио је Љајић.

Истичући да су ово избори од велике важности за све у Новом Пазару и Санџаку, Љајић је поручио да сви треба да изађу на изборе, јер у том случају листа ЛДП-а, на којој је и Муарем Зукорлић, неће прећи цензус.

Љајић је рекао и да је СДА Сулејмана Угљанина испраћена у политичку историју "да ће добити тај један мандат и то им је, што им је".

Према његовим речима, грађани Новог Пазара треба да гласају за листу коју предводи СНС јер ће, како очекује, та странка бити стожер будуће владе, а Вучић њен премијер, и да ће од те владе Пазарци моћи да траже боље путеве и боље услове за живот.

"Од кога ћемо да тражимо боље путеве и услове за живот - од Пакистана, Руанде...или ћемо тражити од наше владе чији ће премијер бити Вучић. То је наша шанса и то не смемо пропустити", поручио је Љајић, истичући да се у недељу ставља печат на све што је до сада урађено.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић поручио је да се Нови Пазар не може идентификовати ни са Зукорлићем ни са Угљанином, већ само са Расимом Љајићем.

"Имамо ове под редним бројем четири листу састављену од хоџа, то је доказ да је све могуће. То није природно и нормално, хоџе морају да се врате у џамије", нагласио је Махмутовић.

Махмутовић је упитао шта они могу да понуде Пазару и Србији, осим да, како је навео, униште град као што су уништили исламску заједницу.

Извор: http://www.sns.org.rs