Вести

Вучић: Срби се никад нису плашили рада

Морамо да радимо јаче, више и изборимо се против лоповлука и створимо могућност за све младе да раде, поручио је лидер СНС-а Александар Вучић. Наш план је јака и снажна економија, додао је Вучић.

Лидер СНС-а Александар Вучић поручио је да су за СНС најважнији политичка стабилност, наставак борбе против корупције и криминала, нови економски амбијент и запошљавање, истакавши да се Срби никада нису плашили рада, већ нерада.

"Ситуација није лака и време је да престанемо са културом кукњаве. Ствари треба да узмемо у своје руке, да радимо јаче, више и да се изборимо против лоповлука и створимо могућност за све младе да раде и да покажемо веру у себе", рекао је председник СНС-а на предизборном скупу листе "Александар Вучић - Будућност у коју верујемо" у Чачку.

Он је нагласио да Србија хоће мир, стабилност, бољу економију и више посла за људе - то је порука свима који мисле да уносе немир.

"Онима који су нам говорили да немамо легитимитет, ево остало је девет дана - победите на изборима, а не на улици, јер вам нећемо дати на улици да побеђујете, да рушите и палите", рекао је Вучић.

Истичући да Србија води најодговорнију могућу политику, Вучић је навео да неће прекидати односе са Руском Федерацијом.

"Водићемо такву политику да Србију провучемо кроз иглене уши да не уђе у сукобе и да прође недирнута и неоштећена, и да буде економски стабилна и све богатија. То је наш циљ и обавеза и на томе ћемо истрајавати", поручио је Вучић.

СНС ће наставити, како је нагласио, борбу против криминала и корупције, како бисмо свима у Србији послали недвосмислену поруку да се крађа и лоповска приватизација не исплате.

"Да то виде људи у Чачку, Ужицу, Нишу, Лесковцу... да не може да прође без казне - то је услов за добру економију и долазак инвеститора", рекао је лидер напредњака.

Такође, како је навео, странка ће се залагати и да се направи пословни амбијент који би значио долазак већег броја инвестиција - како страних тако и домаћих - да људи размишљају како да запосле себе и своју породицу и да помогнемо мала и средња предузећа.

"До јуна ћемо донети више од 20 закона који су важни за стварање доброг пословног амбијента", истакао је Вучић.

Он је поручио да ће се посебно водити рачуна и давати подстицаји за даљи развој пољопривреде, аутомобилске индустрије и ИТ сектора, као и грађевинске индустрије, где је забележен драматичан пад у претходним годинама, а водиће се рачуна да инвеститори долазе у неразвијенија подручја.

"Оно што је наш план и што је од кључног значаја то је да водимо рачуна да само снажна и јака економија може да нам одржи и у будућности увећава пензије", поручио је Вучић.

"Србин се никада није плашио рада, већ нерада", закључио је Вучић.

Млади морају да мењају ствари у Србији 

Вучић је поручио у Ужицу да млади морају да мењају ствари у Србији и да се својим радом и трудом изборе за бољу будућност.

"Без ваше енергије и снаге ми не можемо ништа да урадимо. Ви сте ти који морају да мењају ствари у Србији, а на нама је да поставимо темеље", рекао је председник СНС-a Александар Вучић у разговору са младим члановима те странке у Ужицу.

"Ми ћемо донети прописе, направићемо пословни амбијент, а остало је на вама. Све зависи од тога колико ћете се борити. Пред нама су тешке и озбиљне реформе и ви радом и трудом морате да се изборите за бољу будућност", истакао је Вучић.

Младим ужичким напредњацима поручио је да у будућности треба да се воде принципима који почивају на очувању политичког мира и стабилности земље.

"Ваша је улога да будете одговорнији од многих на политичкој сцени Србије, јер само један дан хаоса у земљи условљава да 10 наредних година нема повратка на старо стање", нагласио је Вучић.

Говорећи о незапослености, која је у Србији чак 22 одсто, лидер напредњака је истакао да млади морају развијати предузетнички дух.

"Размишљајте шта можете да урадите за себе, своју породицу и државу, па тек онда шта држава може да вам врати. Такође је важно да се стално усавршавате и образујете. Немојте да кукате и да се жалите. Борите се, борите се и тако ћете победити", рекао је Вучић младим члановима СНС-а у Ужицу.

Говорећи о борби против корупције и криминала, Вучић је истакао да је циљ да грађани Србије осете да је систем у земљи праведан и правичан.

"Морате истрајати на томе да се лоповлук и крађа у Србији не исплате", рекао је Вучић.

На крају разговора лидер напредњака упутио је још једну поруку младим члановима СНС-а.

"Никад немојте да радите оно што данас у кампањи раде наши политички противници. Користе се лажима и нескривеном мржњом према мени и партији, а народу не нуде ништа. А када ми победимо и они ће живети неупоредиво боље", рекао је Вучић.

 

Време да грађани имају поверење у државу као у Вучића

Функционери изборне листе коју предводи СНС поручили су данас да је дошло време да лидер напредњака Александар Вучић и формално поведе владу и да почну да верују у државну и њене институције онако како верују Вучићу. 

Потпредседник СНС Никола Селаковић рекао је на предизборном скупу у Чачку да је Србија више од 20 година чекала да у њој почне да се спроводи правда и да је коначно дочекала, наводећи да грађани знају "колико стомак више заболи од неправде него од глади".

Он је навео да борба против корупције и криминала није спровођена ради саме борбе већ да би се показало да је закон једнак за све без обзира на партијску књижицу, веру, нациналност.

Селаковић је рекао и да је лидер СНС Александар Вучић показао радом и марљивошћу, дисциплином и редом свима који су га пратили и подржавали како треба да се води држава.

"Дошао је ред да такви људи и формално поведу државу и владу и да оно поверење које грађани имају у Вучића постане поверење које ће имати у државу, њене институције, тужилаштво, полицију и војску", поручио је Селаковић.

Потпредседник СНС Братислав Гашић поручио је да младима треба омогућити да отварају фирме и покрећу сопствени посао, јер само приватно предузетништво може да "подигне Србију", а да је само Вучић гарант и младима и пензионерима да њихова права неће бити умањена.

Председник Нове Србије Велимир Илић такође је позвао грађане да подрже Вучића 16. марта, јер се насупрот њему налази, како је рекао, Србија коју би "водили тајкуни попут Мирослава Мишковића".

"Од Вучића се очекује да Србију поведе путем успеха, препорода српске привреде, великом вољом и снагом коју поседује", казао је Илић и додао да је Вучић најбоље што Србија има, те да грађани не треба да "расипају гласове на мале странке".

"Аутопут је данас ближи Чачку и добићемо га ускоро и у томе нам је помогао Вучић и СНС", навео је лидер НС.

Потпредседник СПО Александар Југовић поручио је да листа коју води СНС "има снаге и воље да се бескомпромисно обрачуна са криминалом и корупцијом, почисти тајкуне и доведе инвеститоре".

"Захваљујући Вучићу покренуте су истраге пљачкашких приватизација, решавају се убиства новинара и све ово гарантује да глас за Вучића представља глас за економски и духовни опоравак Србије", закључио је Југовић.

Извор: http://www.sns.org.rs