Вести

Вучић: Стабилност издваја Србију

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за CNN да је Србија стабилна земља и да је њена пуна политичка стабилност важна за цео регион.

"То нам даје шансе да успоставимо владавину права, да уведемо нова правила за привреду, а све то ће довести инвеститоре у земљу", рекао је Вучић.

- Морам да кажем да смо протеклих месеци у разговорима са представницима Европске уније видели велики напредак у односма према Србији. Радили смо напорно и најбоље што знамо. У Србији ће се наставити реформа наше економијe и изборићемо се са организованим криминалом - поручио је Вучић за америчку телевизију.

- Људи верују у владу и реформе и то нас уверава да наставимо свом снагом - изјавио је Вучић и додао да се законска регулатива прилагођава новим инвеститорима.

- Већ смо успели да стабилизујемо нашу економију, смањимо незапосленост и отворимо нова радна места. Довели смо Мерцедес, Етихад, Бош и друге компаније и креираmо нови амбијент за пословне људе и инвеститоре. Имамо политичку стабилност што је веома битно за Србију и регион. Успоставили смо законску регулативу која омогућава инвестиције у сигуран сам да ће то резултирати новим улагањима. Србија је веома добро место за улагање. Бићемо веома посвећени напору да уђемо у ЕУ 2020. године и имамо најаву нових инвестиција у наредне две године - закључио је потпредседник Владе.

У светлу ситуације у Украјини, на питање како мисли да се реформе спроведу у Србији у којој је такође тешка економска ситуација, али и која исто као и Украјина има блиске везе са Русијом и намеру да иде ка ЕУ, Вучић је рекао: 

"Отворили смо преговоре са ЕУ, направили значајан напредак, радимо напорно и трудимо се да избегнемо било какве протесте и немире у земљи. Морамо да реформишемо економију, учинили смо много тога да успоставимо владавину права, да се боримо против корупције и криминала и то је разлика између нас и других осталих из региона. Људи верују у власт, људи верују да ћемо пуном снагом наставити реформе", рекао је Вучић. 

Лидер СНС је навео и да се нада да ће Украјинци превазићи све проблеме, истакавши да је и тамошња ситуација "разлог што се власт у Србији труди да испуни све циљеве које је зацртала".

Извор: http://www.sns.org.rs